Καλώς Ήλθατε!

Ένα στέκι για δημιουργούς που σιχαίνονται εκείνους που το μόνο που ζητούν από την τέχνη τους είναι να απολαμβάνουν τη δικαίωση σε βάρος των υπολοίπων. Επιθυμία μου είναι να συγκεντρωθούν σε αυτό το ιστολόγιο κυρίως ερασιτέχνες ποιητές για να επιβεβαιώσουν την αλήθεια τους μες τη ζωή! Διότι οι τέχνες και ιδιαίτερα η ποίηση δεν εξαγοράζεται για κανένα αντίτιμο!

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Αντιποιητικές εικόνες της ζωής

Μια βρώμικη πόλη. Ένας άνθρωπος γεμάτος θέληση για ζωή, μοιάζει με ποιητή που αναζητά στην πραγματικότητα, την ομορφιά του μύθου, που θέλει να σώσει πεισματικά, μήπως και καταφέρει να προστατεύσει τον ίδιο τον άνθρωπο! Μοιάζει περισσότερο με εκείνο το δέντρο, που φύτρωνε τότε θαρραλέα στο Μπρούκλιν!
          Μια φιγούρα στους γκρίζους τοίχους τα βράδια, που σχηματίζεται από το λιγοστό κουρασμένο φώς από τις κολώνες, μοιάζει να αγωνιά για την επόμενη μέρα. Μια σκιά που μοιάζει να θέλει να αφανιστεί με το πρώτο φώς της επόμενης ημέρας! Ένας άνθρωπος που προσπαθεί να επιβιώσει τις νύχτες, για να παίρνει ελπίδα από τις ημέρες!
          Ένα κομμάτι πλαστικό, που το καίει ο ήλιος, πεταμένο σε κάποια παραλία. Κάποιος που βρίσκεται εκεί, σιχαίνεται να το πιάσει και να το πετάξει, όπως κάθε νοσηρό του δημιούργημα, για να μην του θυμίζει την πραγματική του θέση στη φύση! Ένας μάχιμος ήλιος, μια ζεστή θαμπή θάλασσα από τη μόλυνση, μια ομπρέλα που κρύβει το πρόσωπο του ένοχου, όπως οι συνειδήσεις κρύβονται πίσω από την ακάματη συνήθεια.
          Μια γυναίκα περικυκλωμένη από ανούσιες ανάγκες. Θέλει να διεκδικήσει την ισότητα της, παίρνοντας τη θέση του άντρα! Ξέρει μόνο να κλέβει, ξέρει μόνο να μισεί. Η αγάπη της είναι μόνο μια εικόνα στον καθρέπτη, η δική της μορφή ποζάρει περιφρονητικά για κάθε άλλη γυναίκα! Θέλει να νιώσει την ηδονή, εκμεταλλευόμενη την ομορφιά της. Κάποια στιγμή θα πανικοβληθεί, και θα θελήσει να κάνει παιδί! Όχι επειδή το θέλει η ίδια, αλλά το σώμα της! Τα γεννήματά της είναι πλάσματα χωρίς αγάπη, τους μαθαίνει τη ζωή από τον εύκολο δρόμο των νόμων της ζούγκλας <<ο θάνατός σου, η ζωή μου>>.
          Ένας άντρας κατεστραμμένος από τα πάθη του. Θέλει να γνωρίσει τις εύκολες, σύντομες ηδονές και γνωρίζει καλά τους τρόπους! Η αγάπη περνά σε δεύτερη μοίρα, αφού η απόλαυση των νυχτερινών αντρικών κέντρων διασκέδασης, είναι εύκολη γιατί χρειάζεται μόνο να κατέχεις χρήματα! Για τη δική του ικανοποίηση είναι ικανός για τα πάντα! Φθηνό sex με γυναίκες από το πρώην ανατολικό μπλοκ, ποτά, πανηγυρισμοί για κάποια ομάδα που δεν του ανήκει, παρέες με ημερομηνία λήξης. Τελικά ύστερα από όλα αυτά, καταλήγει οικογενειάρχης από την ανάγκη απόκτησης απογόνου!
          Ένα παιδί που προσπαθεί να παίξει μέσα στον κόσμο των μεγάλων. Παριστάνει το μεγάλο, και όταν πια μεγαλώσει, θα διαπιστώσει με λύπη πως το παιχνίδι του δεν είχε τίποτα το παιδικό! Θα διαπιστώσει πως έχασε τα ανέμελα χρόνια της ζωής του, στον αγώνα να μεταμορφωθεί σε μια άμορφη μάζα από υποκρισία, πολιτική, συμφέροντα, διεκδικήσεις, ψέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου